Agderposten

Annonse


Forside


Canal Street - Arendal Jazz & Bluesfestival

Kontaktperson: Mats Aronsen

Adresse: Langbryggen 15, 4841 ARENDAL

Telefon mobil: 905 29 127

Mail Nettside

Canal Street
Norges største jazz- og bluesfestival og ble i år arrangert for 11. år på rad. Med over 18.000 solgte billetter og drøyt 29 publikummere til 60 konserter og arrangementer i 2007, har den lille jazzweekenden som ble etablert i 1997 i løpet av årene vokst til å bli en drøy ukes musikkfest for hele regionen.

En av festivalens kjennetegn, er bruken av de spesielle arenaer der særpreg og opplevelse går hånd i hånd med musikalske møter av høy kvalitet. Fyrjazz på lille Torungen fyr, badeblues & plaskejazz i Merdø uthavn, bohemjazz på ferjestedet Kolbjørnsvik, Jazzrekviem på vakre Arendal Kirkegård og stemningsfulle konsertopplevelser i Norges kanskje hyggeligste konsertarena "Bakgården"”, er noen eksempler på dette.

Sted, kultur og historie
Som en av de få festivaler i Norge som både har jazz og blues som hovedtema, gir dette spesielle muligheter til å vise de ulike musikalske uttrykk i spekteret mellom to genre som historisk henger tett sammen.

Ved å ta i bruk de maritime miljøer og de særegne arenaer som Arendal har å by på, ønsker vi å lage en helhetlig opplevelse der sted, kultur og historie danner virkningsfulle rammer rundt musikalske møter mellom artister og publikum.

Canal Streets programstrategi er å tilby det beste av det norske, det nye spennende, men også det tradisjonelle uttrykket innen genrene. Vi har gjennom årene hentet mange artister fra våre skandinaviske naboland, og har fra 2006 også kunnet tilby større, internasjonale artister, så som Jamie Cullum, Lauryn Hill, Gary Moore, Mike Stern Band, Angelique Kidjo m.fl.

Engasjerte festivalmedarbeidere
Festivalen kunne ikke blitt arrangert uten en stor gruppe frivillige medarbeidere. Canal Street har bygd opp en flott komité av frivillige som kommer igjen år etter år og gjør en kjempeinnsats. I år jobbet en stab på i overkant av 450 mennesker med ulike arbeidsoppgaver i forkant, under og etter arrangementene.

Vi bruker staben av frivillige til mange ulike oppdrag, så som billettsalg/vakt, rigg/lyd/lys, artistkontakt, PR/markedsføring m.m. Arbeidsoppgavene er fordelt på ulike team som jobber gruppevis.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. Mail og tlf.nr finner du øverst på siden her.

Annonse